Taste of Chocolate

Ambachtelijke kwaliteit

IMG_0607.JPG

Bonbons

Uniek voor Rockanje: "handgemaakte bonbons en chocolade van Visser". Ambacht en pure Passie zijn door de Limburgse Chocolatiers van Visser meesterlijk vertaald in hun producten. U ziet, proeft en beleefd een ware smaaksensatie van vele uitlopende 'bonbonscreaties'. Wij hebben voor u een zeer ruim assortiment bonbons samengesteld, dus kom snel langs om uzelf te overtuigen van deze smakelijke happening uit Limburg.


Ganache

Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en bonbons. Chocolatiers brengen hem op smaak met vruchten, koffie of thee als interieur voor bonbons.

Praline

Praliné (ook pralinépasta) is een zoet voedselproduct dat als vulling gebruikt wordt in chocoladerepen en bonbons bestaande uit noten (amandelen en/of hazelnoten of zelfs geroosterde cashewnoten), gekookte suiker, een beetje vanille en cacao en/of cacaoboter.

Karamel
Karamel is suiker die wordt verhit en daardoor bruin wordt en een aangename smaak verkrijgt. Als dit proces, dat karamellisatie wordt genoemd, voldoende lang wordt doorgezet, smaakt het nauwelijks meer zoet.

Marsepein
Marsepein is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. Marsepein wordt vaak gebruikt om gebakjes en (bruids)taarten te decoreren. Het bevat meer suiker en minder amandelen dan amandelspijs. De structuur van marsepein is fijner dan van amandelspijs. Aan marsepein worden vaak (natuurlijke) kleurstoffen toegevoegd. In Europa moet marsepein minimaal 14% amandelolie bevatten. De verhouding amandelen en suiker kan enorm verschillen. Vaak wordt één deel amandelen gebruikt en drie delen suiker. Maar de beste kwaliteit marsepein bestaat uit twee delen amandelen en drie delen suiker. Voor Lübecker Marzipan is de verhouding zelfs tenminste zeven delen amandelen en drie delen suiker. De verhouding die in onze marsepein gebruikt wordt is een deel amandelen op een deel suiker.